Αν μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την φετινή σχολική χρονιά με μία φράση, αυτή θα ήταν «Δες πόσο ωραία είναι η ζωή». Δυστυχώς, οι εθισμοί δεν βρίσκονται μακριά από εμάς. Το Σχολείο μας, δεν έμεινε αδιάφορο απέναντι σε αυτό το ζήτημα. Στόχος μας, ήταν η ενημέρωση των μαθητών μας και η θωράκιση τους απέναντι σε αυτό το «τέρας».

Οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά στην δράση που προγραμματίστηκε από το Σχολείο μας. Εξέφρασαν τις απόψεις τους, ενημερώθηκαν, μπήκαν στον ρόλο του ερευνητή, συντάσσοντας ερωτήσεις για να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι δική τους έρευνα πάνω στις στάσεις και τις γνώσεις των υπόλοιπων συμμαθητών τους. Ήρθαν σε επαφή με διάφορες μορφές Τέχνης, μιλώντας σχετικά με τα συναισθήματα που τους δημιουργήθηκαν. Κλείνοντας το κομμάτι της δράσης που αφορούσε την δράση μέσα στο σχολείο, οι μαθητές μας εκφράστηκαν μέσω της ζωγραφικής συνθέτοντας το μεγάλο «παζλ» της ελευθερίας από τους εθισμούς.

Η δράση μας έκλεισε με την διάχυση των αποτελεσμάτων της στους υπόλοιπους μαθητές  και με την ευκαιρία που μας έδωσε το ΟΡΑΜΑ | Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας νομού Πέλλας με εκπρόσωπο τον κ. Σιάντση να παρευρεθεί στην σημερινή μας εκδήλωση, μιλώντας ως ο πλέον ειδικός για το θέμα των εθισμών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *